Incalzirea prin pardoseala

Ce este încălzirea prin pardoseală?

Încălzire prin pardoseală este un sistem de pompe de apa calda prin conducte sub podea (un sistem „umed”) sau bobine electrice plasate sub podea (un sistem „uscat”). Profitând de principiul de bază, căldură de sub podea este radiata in camera.
Încălzire prin pardoseală este cea mai veche forma de încălzire – romanii au folosit o formă de încălzire prin pardoseală numita hypocausts, care încălzea clădiri si băi.

Eficienta, costuri?

Un sistem de incalzire in pardoseala cu apa sau „umedă” va costa aproximativ o treime mai mult decât un sistem pe radiatoare, în medie. Dacă sistemul este instalat în momentul de constructie sau de renovare a cladirii, costurile de instalare va fi minimizat.
Incalzirea in pardoseala electrica sau „uscat”, în general, costa mai putin legat de instalare, dar costurile de consum sunt mai mari. Aceasta nu este o formă eficientă de încălzire.

Ce tip de încălzire prin pardoseală este potrivita pentru clădirea mea?

Un sistem de încălzire prin pardoseală umed este cel mai potrivit, daca caladirea este bine izolata. Incalzirea in pardoseala functioneaza la o temperatură mai scăzută decât incalzirea prin sisteme de radiatoare (35-45 grade C). Cladirile comerciale ar putea avea mai multe câstiguri de eficientă decât case, din cauza volumului mai mare de ocupare continuă.

Încălzirea prin pardoseală nu este foarte receptiva, după ce o porniti, va trebui să asteptati mai mult pentru a se simtii caldura. Este eficient în cazul în care acesta poate fi lăsat pe continuu. Sistemele electrice sunt mult mai receptive, dar ca si costuri depasesc cu mult incalzirea in pardoseala cu apa.

Încălzire prin pardoseală oferă o temperatură mai consistenta, căldura fiind distribuita din partea de jos a camerei. Întrucât calorifere va trimite aer cald prin cameră, dar mai putin în partea de jos a camerei, încălzirea prin pardoseală va trimite căldură sii va încălzi mai mult in partea de jos si de sus a camerei decât în mijloc.

Pentru un sistem alimentat cu gaz, cea mai buna este o centrala în condensatie, fiind cea mai eficienta pentru încălzire de joasă temperatură, cum ar fi încălzire prin pardoseală. Cele mai multe centrale noi sunt in condensare.

Share on FacebookShare on Google+
Comments for this post are closed.