Ce este o centrala in condensare?

Cum functioneaza un cazan în condensație?

Un cazan standard, arde gazele naturale în scopul de a încălzi apa. Când gazele naturale ard, reacția chimică care are loc produce vapori de apă și dioxid de carbon. Aceste gaze calde reziduale se va deplasa printr-un cos afara in atmosferă, luând căldură valoroasa cu ele. Cazane convenționale variază în eficiență de la aproximativ 70-80%, în funcție de vârsta lor și de tipul de cazan-centrala. Acest lucru înseamnă că 20-30% din energia pe care o folosesc este pierduta sub formă de gaz cald.

Centralele cu condensare sunt capabile să recupereze o parte din căldura care de obicei se pierd din gazele reziduale emanate. Gazele reziduale se plimba printr-un schimbător de căldură, care răcește și le condensează înapoi într-un lichid cunoscut sub numele de condens. Făcând acest lucru, se poate recupera o parte din caldura care ar fi fost altfel pierduta. Căldura recuperată este utilizată pentru a încălzi ușor în sus apa rece care se întoarce de la radiatoarele dumneavoastră, deoarece intră în cazan. Un cazan bun in condensare obține eficiența energetice de peste 90%.

Schema de mai jos este o versiune simplificată a ceea ce se întâmplă în interiorul unui cazan în condensație.

conden

Centralele cu condensare necesită o țeavă în plus pentru a se scurge lichidul departe de condens. În mod ideal, această conductă ar trebui să se conecteze la o scurgere internă. Dacă acest lucru nu este posibil, se poate drenat extern. Condensatul este, de asemenea, ușor acid, astfel încât țeava trebuie realizata dintr-un material corespunzător pentru a preveni coroziunea.
În afară de punctele minore menționate mai sus, cazanele cu condensare sunt eficiente și eco-friendly decat omologii lor mai în vârstă.

Share on FacebookShare on Google+
Comments for this post are closed.